maandag 27 januari 2014

De Hongerspelen

De Hongerspelen is een uit het Engels vertaalde serie boeken van een Amerikaanse schrijfster Suzanne Collins. De serie bestaat uit drie boeken: de Hongerspelen, Vlammen en de Spotgaai.
De Hongerspelen speelt zich af in de toekomst, op de plek waar ooit Noord -Amerika was.
De Hongerspelen 1:
In het land Palen worden sinds 74 jaar de verschrikkelijke spelen gehouden. Alle 12 districten moeten een jongen en en meisje uit loten die in een arena worden gegooid en elkaar moeten vermoorden tot er nog maar één winnaar overblijft.
Dit jaar word in district 12 Primerose het zusje van Katniss Veerden uitgeloten en dan springt Katniss als vrijwilligster in i.p.v. haar zusje. En dat jaar word ook Peeta Mellark uitgeloot en dan komen ze in de arena en ze wint samen met Peeta de hongerspelen.
Katniss is de verteller. Ze is zestien jaar, en ze heeft zwart haar en grijze ogen. Haar vriend Gale noemt haar altijd Catnip ze gaat jagen buiten de grens van het district, samen met haar vriend Gale. Haar moeder is depressief. Katniss zusje heet Primrose Everdeen, meestal gewoon Prim. Zij was het eigenlijk die werd uitgekozen voor de 74e Hongerspelen. Daarna is Katniss voor haar ingevallen. Doordat Katniss op het einde van boek 1 het Capitool voor gek heeft gezet, zijn de districten in opstand gekomen. Katniss en haar spotgaai, zijn het symbool van de opstanden geworden. Op het einde van Boek 2 wordt ze door Haymitch gered met een hovercraft uit de 75e hongerspelen en gebracht naar district 13, waar een geheime ondergrondse beschaving is opgebouwd. Ze kan nog net zien dat Peeta niet kon ontsnappen. Katniss is er zich van bewust dat zowel Gale als Peeta van haar houden, maar ze weet niet wat ze met hun gevoelens aan moet. In het derde boek wordt Katniss de Spotgaai. Op het einde van boek drie zijn Peeta en Katniss samen en krijgen twee kinderen.
Ik heb ook alle boeken gelezen en ik vond het één van de mooiste serie die ik gelezen heb.
Ik vond het ook vooral leuk dat ze vochten voor de vrijheid.
En dat ze zich verzette tegen het Capitool.

Lars
klas 6