vrijdag 31 januari 2014

Alcohol meer schadelijk voor meisjes

De hersenen worden beschadigd door alcohol. Jongens kunnen meer drinken in een uur en meisjes kunnen minder drinken een uur omdat het te maken heeft met hormonen. Het is bewezen door een psychiater. Meisjes worden dronken en sterven dan ook hersencellen af. En zo kan je je dom drinken. Meisjes zijn ook veel kwetsbaarder als ze gedronken hebben. Als je dronken ben dan heb je ook geen controle meer over je zelf. Als je soms niet goed oplet kan er iets in je drank worden gedaan. Zoals drugs en nog van als. Ze kunnen verslaafd geraken op jonge leeftijd en dat kan heel je leven bepalen. Van 13 tot 17 jaar is het schadelijkst maar als je volwassen bent, is het ook nog schadelijk. Bij jongens is het minder schadelijk dan bij meisjes. Jongens doen 41% aan piekdrinken en meisjes 35%.
Meisjes zijn rapper dronken dan jongens. Omdat meisjes meestal sterke dranken drinken en dat ze minder kracht hebben om de drank tegen te kunnen houden. En ze denken ook anders dus hun hersenen werken ook anders.
Ik vind dat ze het niet goed aanpakken! Omdat er zo alcoholverslaafden komen. We zouden kunnen de sterke dranken voor ouder mensen nemen en niet voor jongeren. En het piekdrinken verbieden.
Ik ga niet akkoord dat ze drank gebruiken. Je kan je toch ook amuseren zonder drank. Het leven is toch niet beter met drank!
Ik vind dat ze sterke alcohol moeten verbieden maar dat zal toch niet worden goed gekeurd door de jongeren. Als je meisjes 4 glazen drinken met alcohol dan zijn ze al vatbaar voor ongewenste seks. Het zou niet mogen gebeuren dus ga je minder drinken en ben je minder kwetsbaar.

Luna
klas 6