woensdag 20 januari 2016

Anorexia

Anorexia is een ziekte. Je denkt dat je dik bent maar eigenlijk ben je al mager. Anorexia is een eetstoornis. Die mensen en kinderen hebben een vervormd beeld van hun lichaam. Ze willen onder het normale gewicht wegen wat echt niet goed is. Anorexiapatiënten kunnen ernstige lichamelijke problemen krijgen. Ze kunnen het zelf zo erg hebben dat ze er van kunnen sterven omdat ze veel te weinig eten hebben. Die mensen en kinderen hebben psychische problemen ze kunnen niet met hun lichaam overweg. Anorexia betekent dat je geen eetlust hebt.
Je hebt ook boulimia. Boulimia is dat je eerst heel veel eet en dan steek je je vinger in je keel en moet je overgeven en dan ligt alles er weer uit, dus eigenlijk heb je niet gegeten.
Ik vind anorexia een heel erge ziekte. Ze kunnen er zelf niets aan doen, ze zien zichzelf dik in de spiegel maar ze zijn helemaal niet dik. Je ziet al hun ribben, hun benen zijn zo mager dat er zelf met je hand er rond zou kunnen gaan. Ze voelen zich niet goed. Ze laten zichzelf uithongeren. Ze denken dat ze een normaal gewicht hebben maar dat is helemaal niet waar. Ze zitten zwaar onder hun normale gewicht en zo komen ze zwaar in de problemen. Ik vind het erg voor ze dat ze zich zo dik voelen en dat ze dan naar het ziekenhuis moeten omdat ze te mager zijn en kunnen sterven. In het ziekenhuis weigeren ze soms om te eten of ze steken hun vinger in hun keel. Ik vind te mager zijn echt niet mooi omdat je dan al die ribben ziet en dat vind ik echt niet mooi. Het zijn gewoon bijna skeletten. Ik wil gewoon zeggen dat je je niet moet schamen om wie je bent dik of dun of gewoon perfect. Je moet nooit denken dat je te dik bent, iedereen is PERFECT!

Fien
klas 6