woensdag 19 maart 2014

The Art of the Brick

Tijdens de krokusvakantie ben ik naar het beursgebouw in Brussel gegaan naar de tentoonstelling The Art of the Brick. Dat is een tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya die kunstwerken maakt met legoblokjes.
Er staan meer dan zestig bouwwerken waarvoor hij samen meer dan 1 miljoen legoblokjes heeft gebruikt. Hij bouwt meestal beelden en schilderijen na zoals De Denker, de Venus Van Milo, een Boeddha, een sfinx , De Schreeuw en de Mona Lisa. Soms maakt hij ook portretten van beroemde muzikanten of van stripfiguren.
Er hingen ook een paar mozaïeken die hij uit allemaal kleine doorzichtige steentjes heeft gemaakt. Het grootste bouwwerk is het skelet van een 6 meter lange T-Rex dat uit 80.020 steentjes bestaat. Sommige werken komen uit zijn fantasiewereld zoals een zwemster, een man die zijn borstkas opent en allemaal mensen die ronde, vierkante of piramidevormige hoofden hebben.
Voor de tentoonstelling in Brussel heeft hij zelfs speciaal een Manneken Pis ontworpen.
Ik vond het een heel mooie tentoonstelling. De mooiste kunstwerken vond ik de zwemster en een ijsbeer. Bij de T-Rex vond ik het indrukwekkend dat dat grote ding kon blijven rechtstaan. Het is zeker een aanrader. Wie wil gaan kijken kan nog gaan tot 21 april.

Dennis
klas 6