woensdag 28 september 2016

Onze reis naar Frankrijk

Wij gaan al negen jaar naar de Provence. Het is daar super mooi en warm (30°-40° graden). Het eerste uitstapje dat was naar Saintes Maries de la Mer. Dat ligt aan de zee in de Camargue.
De Camargue is een moerasgebied bekend vanwege in het wild levende grijswitte Camarguepaarden, de zwarte stieren en de roze flamingo's.
Het tweede uitstapje was naar de Pont du Gard. Daar staat een aquaduct, dat werd des tijds gebouwd door de Romeinen. Door de aquaduct stroomde 35.000 kubieke meter water per dag en voorzag badhuizen, bronnen en fonteinen van water in de stad Nîmes.
s ' Avonds zijn we terug naar de camping gegaan, de camping ligt in een dorpje genaamd Saint-Martin-de-Crau. In het dorpje is er ieder jaar op het einde van Jullie een dorpsfeest met muziek en dans in het midden van de hoofdstraat die iedere avond word af gezet voor verkeer. In die week zijn er ook de stierenloop en concours de petanque waar vele mensen uit het dorp aan mee doen. Tijdens die week is er ook een kermis op het plein aan de brandweer. Het feest in het dorp wordt zoals ieder jaar afgesloten met heel mooi vuurwerk. Na drie weken in de Provence zit de vakantie er weer op. Ik verlang al naar de reis van volgend jaar.

Zita
klas 6