maandag 17 februari 2014

Historium

We zijn met explo naar het Historium in Brugge geweest. We kregen een koptelefoon. En dan moesten we naar allerlei kamertjes. Dan werd er in ieder kamertje een deel van het verhaal getoond. Er was ook in elke kamer een andere geur. De eerst kamer was uitleg over de stedentijd. Dan ging er een deur open. Dan zeiden ze wie onze gids zou zijn, dat was Jacob. En die wou schilder worden. Dan moesten we naar het 3de kamertje. Daar ontmoet hij een dame. Hij moest haar afhalen van zijn meester. Dan was hij tegen een man gebotst en hij wilde dan vechten en er was ook een papegaai bij en toen zij aan het vechten waren vloog hij weg en dan liep het meisje achter de papegaai aan. Dan gingen we naar het 4de, er zat daar een pop en die was net echt.
En dat deel ven het verhaal ging dat hij het meisje kwijt was en de papegaai maar hij durfde het niet zeggen tegen zijn meester want hij was bang dat hij geen schilder zou kunnen worden dus heeft hij niets gezegd tegen zijn meester. Dan waren we in het 5de kamertje en hij dacht omdat zijn geluksketting kapot was dat hij geen geluk meer had dus ging hij naar een dame die zo'n kettingen maakt maar hij vond er geen zo als die van zijn moeder. Maar een meisje was zo een bezig aan het maken en ze zei dat ze die maar aan die meneer moest geven. Ze zei dan ook dat hij nog veel geluk zal krijgen. In het 6de kamertje zaten we aan een tafel en in die tafel zat het scherm. Er was aan het donderen en boven de tafel was er een lamp en daar zat precies dezelfde papegaai als die hij kwijt was en hij vroeg dan dat hij die papegaai mocht hebben maar het mocht niet. 7de kamer was dat je buiten op de markt stond en je kon ook de klokken horen luiden. Hij ging naar het stadhuis. Hij wilde daar dan iets vragen en hij werd van het kastje naar de muur gestuurd. Dan gingen we naar het 8ste kamertje. Er was een huisje en daar stond ook een slager en die had net echt bloed op zijn handen en er was ook sneeuw die rond het huisje viel.
Dat deel van het verhaal was waar hij op zoek was naar haar en de papegaai. De 9de kamer was een soort badenhuis. We gingen dan elke aan een scherm staan en dan zag Jacob de dame in haar blootje en dan was Jacob nog verliefder op haar. Maar zij was ook verliefd op hem. Dan gingen we naar het 10de kamertje, het was daar l een cinema maar zonder stoeltjes. Daar vingen ze de papegaai met een andere papegaai en de wind blies door je haren net zoals je met de twee papegaaien in de lucht vloog. De meester schilderde zijn vrouw, het kindje en de papegaai. Jacob wist dat schilderen niets voor hem was en hij iemand is gids geworden in Brugge. Dan was het verhaal gedaan en waren we in een soort museum en daar kon je dingen kijken en kon je op dat bakje je een nummer in duwen en kreeg je uitleg. Het was super leuk, zeker voor herhaling vatbaar.

Luna
klas 6