woensdag 2 oktober 2019

Mijn huisdieren

Vroeger hadden we twee katten Adonis en Apollo. Apollo krijg opeens kattenaids en werd heel ziek. We moesten hem laten inslapen.
Na dat we Apollo hebben laten inslapen voelde Adonis zich heel alleen. Dus gingen we op zoek naar nog een kat. En toen kwamen we terug met twee kittens. Deze katten heten Aphrodite en Hercules. Eerst blies Adonis nog naar de jonge katjes maar na een paar maanden waren ze gehecht aan elkaar.
Ondertussen is Adonis wel al oud geworden. Hij is al 19 jaar, dat is behoorlijk oud voor een kat. Met Adonis ging vorige winter slechter aan toe. Hij at bij niets meer en zijn pootjes trilden de hele tijd. Hij was ziek omdat hij te veel vitamine A had. De dierenarts nam Adonis dan bij zich en verzorgde hem dag en nacht. Hij gaf hem medicatie en extra vocht. Het zag er even niet goed uit, de dierenarts zei dat het mocht hij niet beteren na een dag we hem moesten laten inslapen. Maar gelukkig kon Adonis herstellen. Nu is hij terug beter. Zijn poten trillen nog wel eens en hij is zo goed als doof maar zijn eetlust is dubbel en dik terug.

Paikea
klas 6