woensdag 9 januari 2008

Disneyramp

In de kerstvakantie 27 en 28 december 2007 ben ik naar Disneyland Parijs geweest. ‘s Morgens moesten we om zes uur dertig opstaan, dat was wel vroeg. We zaten in een dubbeldekker achter de chauffeur. De chauffeur rookte de hele tijd terwijl we reden. Ik vind dat je niet zou mogen roken als je aan het rijden bent.
Als we dan in Disneyland Parijs waren was alles in de kerstsfeer. Bij sommige attracties waren er rijen van 90 minuten. Zo kun je in 1 dag niet alle attracties doen. Als we ‘s avonds om acht uur bij de bus waren vertrokken we naar een hotel.
De volgende dag moesten we om negen uur ‘s morgens bij de bus zijn. Als we dan weer in Disneyland waren zijn we naar het andere deel van het park gegaan. We hebben wel veel attracties kunnen doen. Om drie uur was er een stoet, dan wilden we op een attractie waar er veel mensen stonden. We dachten dat terwijl de stoet bezig was, er misschien minder mensen zouden staan. Maar er was zelfs geen mens te bespeuren, de attractie was kapot. Dan hebben we maar naar de stoet gekeken. In de autoshow lieten ze auto’s op twee wielen rijden. Die mensen die daar in zitten moeten wel veel lef hebben. Ze staken zelfs iemand in brand. Daarna toonden ze op een groot scherm hoe die man beveiligd was. Ze deden nog ander trucs die ze nadien uitlegden. De bedoeling van de show was wat je in de films ziet dat is niet altijd echt. We zijn dan ook nog in een attractie gegaan waar je mee in een rampenfilm meespeelt. Eerst kregen we uitleg, het was wel in het Frans dat was wel jammer wat mijn Frans is nog niet zo goed om dat te verstaan. Gelukkig was er een scherm waar er ondertiteling op kwam. Dan moesten we in een andere kamer waar de ramp plaats zou vinden. Toen het begon beefde de vloer dan kwam er rook van alle kanten. Ik begon bang te worden alles begon te beven. Ik was doodsbang!!! Er kwam vuur uit het midden. De tranen stonden in mijn ogen van angst. Gelukkig overleefden we het avontuur en we vertrokken veilig naar huis. Om twaalf uur waren we pas thuis.

Cedric
klas 5