vrijdag 11 oktober 2024

Van België naar het Paradijs

Het is zo ver! We vertrekken morgen naar Costa Rica.
Wat wij altijd doen met ons gezin voor we op reis vertrekken is, een zak snoep kopen in de gemeente Sluis in Nederland. Zo kunnen we lekker snoepen terwijl we een film kijken in het vliegtuig. Het is immers een vlucht van 11 uur.
Het bijzondere aan deze reis is dat het niet zomaar een vakantie is. We gaan tijdens deze reis op zoek naar een huis en een school. Dat is echt superleuk maar ook spannend.
Ons hotel heet Captain Suizo het is een heel mooi hotel met lekker eten. Ons hotel ligt aan het strand. Je kan er bodyboarden en surfplanken huren. De oceaan is heel mooi en als we in het restaurant aan het eten zijn horen we de golven breken. Dat is heel rustgevend.

2

Ze zeiden zelf dat er dolfijnen en walvissen in de oceaan zijn. Het water in de oceaan is hier zelf bijna 30 graden.  Hier zijn de dieren echt heel mooi. We zagen veel apen, papegaaien,veel grote vogels en brulapen. Eerst dachten we dat de apen heel groot waren maar ze zijn net heel klein. Terwijl we (Louis en ik) in het zwembad zwommen zagen we apen in de boom. Dat was heel grappig. Toen we naar ons stuk grond gingen kijken zat er een leguaan rustig op een boom te rusten.

3

Het geld ziet er hier helemaal anders uit het is heel mooi en kleurrijk en er staan dieren op, maar een cent ziet er hier veel groter uit. Een euro is = 500 colones.
Momenteel is het regenseizoen. De zon schijnt wel maar in de namiddag regent het soms. En heel soms dondert het en bliksemt het in de avond.

4

Er zijn hier ook vulkanen en watervallen die zijn echt heel mooi. Op de 6 de dag hebben we de beslissing gemaakt! We weten perfect welk stuk grond we willen en we gaan daar een leuk huis op bouwen met een zwembad. Zo kan ik mijn nieuwe vriendjes uitnodigen voor leuke feestjes.
We hebben ook ons tijdelijk huis gezien en het is er erg gezellig.
De laatste dag van onze vakantie reizen we nog even door naar San Jose in Costa Rica. Daar gaan we in warmtebronnen zwemmen die dicht bij de grootste en meest bekende vulkaan van Costa Rica liggen.
Zo, dit was mijn trip naar Costa Rica. Er volgen er nog veel meer!
Tot snel! 

Liv
klas 5