zaterdag 12 oktober 2024

Plopsaland

Wij gaan zaterdag naar Plopsaland met de mensen van de manege. Ik heb er super veel zin in mijn vriendinnen gaan ook mee. Ik hoop dat het niet regent wat dan moeten we heel de tijd binnen zitten en dat is echt niet leuk. Ik wil graag in de Heidi. Ik wil ook graag in de Anubis, die vind ik het allerleukst. Ik wil ook in de Dinosplash. Ik vind dat wel eng omdat je niet vastzit. Mijn vriendin gaat ook voor het eerst over kop. Ik hoop dat we ook niet in de file staan want dat is niet leuk en ik hoop dat het ook niet te druk zal zijn. Ik wilde al lang nog eens naar Plopsaland dus ik ben super blij. 

Elisa
klas 6

Lowie

Ik ben Lowie. Ik ben tien jaar en ik woon in Dudzele en ik heb en zus en zij heet Fleur.
Ik heb drie poezen en twee honden en ik heb twaalf kippen en vier ganzen en ik heb twee ezels.
Mijn lievelingssport is mountainbiken en koersen en stunt steppen .
Mijn lievelingseten is carbenara.
Ik wil later een aannemer zijn met mijn papa. 

Lowie
klas 5

Mijn kamp in Nederland

Ik ging met Kazou naar Nederland we waren met 3 kinderen en 4 leiders.
Ik sliep met 8 kinderen in een kamer met stapelbedden met vrienden.
De leiders sliepen in een ander huis. We deden dag 1 bedden kiezen en regels, dag 2 spelen en een wandeling, dag 3 suppen en kanoën, dag 4 de draad en zwemmen, dag 5 zoo, dag 6 vrij spel, dag 7 klaar maken en naar huis. 

Jonas
klas 6

Wie ben ik?

Mijn naam is Lot
Ik heb bruin haar en niet zo lang haar
Ik heb oranje met groen en blauwe ogen
Ik rijd paard al drie jaar
Ik heb een broer genaamd Seb
Ik twee katten een broertje en een zusje, ze heten Mattie en Cleo
Ik heb een hond genaamd Guust
Ik ben tien jaar
Ik ben op 12 november jarig
Mijn kledingstijl is baggy
Ik draag oorbellen
Het ras van mijn hond is een Boston terriër
Mijn lievelingskleur is rood
Mijn vriendinnen zijn Elisa, Zoë, Jytte, Lana, Lena en Liv
Mijn beste vriend is Karsten uit mijn vorige school
Mijn lievelingseten zijn frietjes
Ik zit in het zesde leerjaar
Ik zit op tekenacademie op school
Mijn lievelingsdieren zijn katten, honden en paarden
Wij gaan altijd met ons gezin naar de Meifoor 

Lot
klas 6

Vissen

 Ik hou van vissen en ga graag op allerlei soorten plaatsen vissen. Bijvoorbeeld op het strand in Zeebrugge of op een vijver. In de Kempen is er een vaart naast het huis van mijn opa en oma. Ik vis vooral op blankvoorn, baars, zonnebaars, stekelbaars en snoek. 

Wat er allemaal in het kanaal naast mijn opa zijn huis is: snoek, karper, baars blankvoorn, zonnebaars.  

Als ik op het kanaal ga vissen tussen Zeebrugge en Dudzele, dan vis ik vooral op zeebaars en harder. Het materiaal dat ik gebruik om te vissen is een dobber, maar ik vis ook met lepels en shads.  

Vissen is heel leuk, ik vind vissen een van de leukste dingen. 

Marcel
klas 6

Halfzussen

Ellie en ik zijn geen echte zussen en er zijn weinig mensen die dat weten. Ik en Ellie zijn halfzussen. We hebben een andere papa. Arno is niet mijn papa dus. Ik zie mijn papa alleen in het weekend. Vaak is er op zondag een feest of gaan we naar ergens gaan eten met de familie of dus is het ook vaak 1 keer in een week. Ellie ziet haar papa elke dag. Maar als ik en Ellie geen echte zussen zijn, wat is Leonie dan. Leonie is hetzelfde, niet mijn echte zus en zoals Ellie ziet ze haar papa elke dag. 

Zoë
klas 6

Spanje

Ik kwam aan in Spanje, het was al super warm. We gingen direct naar een restaurant. Mijn papa en mijn nonkel gingen om de huurauto. Als ze aankwamen hebben we nog 2 uur gezeten. En dan zijn we naar het huisje gegaan, we zijn direct in het zwembad gesprongen. We zijn twee dagen later gaan wandelen, het was super warm.  We zijn paar dagen later naar het strand gegaan. Het waren supergrote golven. Mijn neef heeft zich twee keer pijn gedaan. We hebben na het strand een grote wandeling gedaan. Mijn neef heeft een bal gekregen, we hebben dan gevoetbald. Mijn nonkel en mijn papa maakten iedereen wakker door het lawaai. Mijn broer was het enige die niet wakker was geworden. We hebben nog paar dagen gezwommen en gewandeld. We zijn dan naar het vliegveld gegaan.  Half tien zijn we op het vliegtuig gegaan. We zijn om twaalf uur geland en we waren om 1 uur thuis. 

Jarne
klas 5

vrijdag 11 oktober 2024

Straatlopen

Ik ga bijna elke dag gaan straatlopen. Soms is met Jonas of Jorre . Meestal is het op de woensdagen of de vrijdag maar dan ga ik met Jonas op de vrijdag. In de vakanties is dat het eerste dat ik doe als ik thuis bent. Maar meestal ga ik om 1 uur spelen. En soms is het meestal wel met Jorre . Ik vind het wel leuk om te straatlopen. Ik wil echt een keer naar Zeebrugge om daar te straatlopen. Want daar woont Marcel. En hij zegt dat Zeebrugge een leuke plek om te gaan straatlopen. Ik zou daar wel willen straatlopen. Dat woordje heb ik geleerd van Wim. Straatlopen, ik vind het wel grappig en nu is het mijn vaste woordje.  

Jayden
klas 6

Buiten zijn

 Ik doe vaak dingen buiten zoals vissen, jagen, dingen bouwen zoals bijvoorbeeld een hutje of een put om in zitten. Als ik naar mijn Bommie en Bompie in de Kempen op bezoek ben dan zorg ik heel graag voor de twee paarden Louis en Delphine. Ik zorg dan dat ze genoeg water, eten en stro hebben. Mijn laatste nieuwe hobby is vissen. Het huis van mijn Bommie en Bompie is gelegen langs het kanaal, dus als ik daar ben ga ik zoveel mogelijk met mijn vishengel naar het kanaal. Daar probeer ik dan een baars of een blankvoorn aan mijn haak te slaan en ook in Kasterlee. Ik ga ook geregeld met mijn papa vissen in Zeebrugge daar ga ik vissen op zeebaars en harder. Ik vind het dus super leuk om buiten te zijn en me te laten omringen door al de pracht en praal van de natuur.  

Marcel
klas 6

Crossen

 Crossen beter bekend als eventing.
Wat is dat crossen? Crossen lijkt een beetje op springen. Springen is dat je met je paard over hindernissen springt en crossen lijkt daar wel een beetje op. Crossen is eigenlijk dat je sneller gaat dan de normale galop daar vindt zich het woord crossen in en je springt niet over hindernissen of ja niet over balken. Je springt over engere sprongen zoals tonnen, banden, bomen en met bomen bedoel ik grote en kleine dunne dikke. Ik doe ook al cross maar ik rij nog niet zo supersnel maar het lukt al veel beter dan de eerste en tweede keer. Ik doe dat met mijn paardje Lima. Voor het crossen moet je ook een bodyprotector aandoen en je paard moet beenbeschermers aan doen. 

Elisa
klas 6

Ik ben Gust

Ik ben jarig op 17 mei, ik ben nu 11 jaar. Ik woon op een boerderij in Oostkerke Damme.   
Ik heb 15 koeien,1 boerenpaard (Berre), 1 Fjord (Nina), 1 shetlander (Joske), 3 varkens, 8 kippen, 3 alpaca’s (Oscar, Julia en Oreo (2,5 maand)) en 1 hond (Sloeber). Ik help soms met mijn papa, de koetjes mesten, op pompoenen plukken. En ik verkoop ook pompoenen in de herfst.
En ik ben op cruise geweest met MSC Virtuosa. We zijn vertrokken uit Southampton (waar de Titanic ook vertrok). Na 2 dagen varen kwamen we aan in Vigo (Spanje). Daarna 1 dag op zee varen, toen waren we bij Funchal, Madeira, een eilandje van Portugal. Na Funchal gingen we naar Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote. Terug een dag op zee en dan richting Lissabon, dit is de hoofdstad van Portugal. Dan 2 dagen varen op zee terug naar Southampton. In Lissabon zagen we Ronaldo zijn appartement. De boot is groot. We zijn niet gezonken. Het zwembadwater op de boot was niet leuk omdat het zeewater was. En binnen was er een diamanten trap! Er was daar ook een winkelcentrum op de boot. Je kon daar bingo spelen, je kon daar naar shows kijken, je kan naar het casino gaan, wat ik zou wel willen gedaan hebben maar ik was te jong! Er was een chocolatier, waar ik een paar een chocolaatje heb van gekregen. Dat was heel lekker die chocolade. En ik heb mijn eigen chocoladereep mogen laten maken. 
Mijn hobby is Rugby in Sint-Kruis, samen met Kobe. Op woensdag en vrijdag is er training. Ik kijk graag naar Spongebob, Roblox spelen op de computer, en Minecraft op de Nintendo.
Thuis speel ik graag alleen buiten.
Doordat ik ben verhuisd van school, ben ik nu muzikaal geworden, en vooral door Wim. Ik wil graag gitaar en piano kunnen.

Gust
klas 5

Van België naar het Paradijs

Het is zo ver! We vertrekken morgen naar Costa Rica.
Wat wij altijd doen met ons gezin voor we op reis vertrekken is, een zak snoep kopen in de gemeente Sluis in Nederland. Zo kunnen we lekker snoepen terwijl we een film kijken in het vliegtuig. Het is immers een vlucht van 11 uur.
Het bijzondere aan deze reis is dat het niet zomaar een vakantie is. We gaan tijdens deze reis op zoek naar een huis en een school. Dat is echt superleuk maar ook spannend.
Ons hotel heet Captain Suizo het is een heel mooi hotel met lekker eten. Ons hotel ligt aan het strand. Je kan er bodyboarden en surfplanken huren. De oceaan is heel mooi en als we in het restaurant aan het eten zijn horen we de golven breken. Dat is heel rustgevend.

2

Ze zeiden zelf dat er dolfijnen en walvissen in de oceaan zijn. Het water in de oceaan is hier zelf bijna 30 graden.  Hier zijn de dieren echt heel mooi. We zagen veel apen, papegaaien,veel grote vogels en brulapen. Eerst dachten we dat de apen heel groot waren maar ze zijn net heel klein. Terwijl we (Louis en ik) in het zwembad zwommen zagen we apen in de boom. Dat was heel grappig. Toen we naar ons stuk grond gingen kijken zat er een leguaan rustig op een boom te rusten.

3

Het geld ziet er hier helemaal anders uit het is heel mooi en kleurrijk en er staan dieren op, maar een cent ziet er hier veel groter uit. Een euro is = 500 colones.
Momenteel is het regenseizoen. De zon schijnt wel maar in de namiddag regent het soms. En heel soms dondert het en bliksemt het in de avond.

4

Er zijn hier ook vulkanen en watervallen die zijn echt heel mooi. Op de 6 de dag hebben we de beslissing gemaakt! We weten perfect welk stuk grond we willen en we gaan daar een leuk huis op bouwen met een zwembad. Zo kan ik mijn nieuwe vriendjes uitnodigen voor leuke feestjes.
We hebben ook ons tijdelijk huis gezien en het is er erg gezellig.
De laatste dag van onze vakantie reizen we nog even door naar San Jose in Costa Rica. Daar gaan we in warmtebronnen zwemmen die dicht bij de grootste en meest bekende vulkaan van Costa Rica liggen.
Zo, dit was mijn trip naar Costa Rica. Er volgen er nog veel meer!
Tot snel! 

Liv
klas 5

Lana

1. Ik ben Lana, ik ben 10 jaar en ik hou van money! $$$$$$$$
2. Ik ben jarig op 8 augustus 2014
3. Ik woon: W. nummer 3
4. Mijn familie: 2 katten, mama en een stout meisje (dat ben ik) ;3 
5. Broers en zussen: veel -_- 
6. Mijn hobby’s: viool, harp, piano, Chinees, Oekraïens, karate, notenleer, woord
7. Wat ik zelf leer thuis of met mijn mama: Engels, kunst, zingen
8. Mijn stijl van kleren is goblincore 😊 
9. Mijn lievelingsfeestje/traditie is kerst!
10.Mijn lievelingseten: frietjes                 Mijn lievelingsdrankje: water
11. Ik zit in het 5de leerjaar in de basisschool Bijenkorf bij meester Wim en het is superleuk!
12. Mijn lievelingsanime: My hero academia, Demon slayer, spy and family
13. Mijn lievelingsdieren: allemaal
14. Mijn besties: Liza (Oekraïens meisje woont in België) Nastya ( mijn zus, woont in Oekraïne) Lena ( van school woont in België)
15. Mijn speciale hobby’s: heks, kruidkundige
16. Mijn tiktok accounts: toka_bokaa01, Gachalana en nog één maar de naam ben ik vergeten-_- 
17. De accounts van mijn een  vrienden: Katya op YouTube klapy_boom (ze had een tiktok acount maar die is geblokkeerd) 
18. Voor wat ben ik bang: ik ben bang voor zingen, poppen (sommige niet) en nog heel veel....
19. Vroeger zat ik op een andere school en ik zat in “de Tandem”
20. Ik vind typen heel leuk  

Lana
klas 5

donderdag 10 oktober 2024

Rommelmarkt

Zondag 15 September was het rommelmarkt in Aalter. Mijn nichtjes wonen daar Lou, Roo, Meis. Mijn broer Seb en ik zijn op zaterdag naar onze oma en opa vertrokken. We bleven daar slapen want de volgende ochtend moesten we om vijf na vijf op staan. We stonden naast mijn nonkel en mijn oma en opa bij de rommelmarkt.  Wanneer we aan het uitpakken waren kwamen de verzamelaars al, dat was om half zes.  Aan het begin verkochten we niet veel dus verlaagden we de prijzen een beetje. Dat deden we wel vaak. We hebben veel geld verdiend. 

Lot
klas 6

Lena

Ik ben Lena en ik ben bijna 10 jaar oud. Ik hou van water, dieren en tekenen. Mijn lievelingseten is macaroni, frietjes en pizza. Ik woon in de Z-straat huisnummer 6 en ik heb 1 broer. Mijn ouders zijn gescheiden en ik ben blij dat dat is gebeurd, omdat ze nu minder ruzie maken. Ik ga graag naar het zwembad want ik vind de glijbanen superleuk. Ik ga ook graag op paardenkamp want er zijn 3 paarden, 2 konijnen, 2 cavia’s, 2 geiten,1 hond, 2 katten en 3 kippen. We doen vooral dingen met de paarden: al de dieren eten geven, de paarden borstelen, de hond borstelen, oefeningen doen met de paarden. Ik teken nu vooral graag in topmodelboeken: kleren tekenen, haar tekenen en schoenen tekenen op de poppetjes. Ik gebruik vooral kleuren.

Lena
klas 5

Romeinse villa

Mijn mama, papa, broer en ik gingen naar Griekenland. We gingen de boot op naar het eiland Kefalonia. We bezochten daar de ruïnes van een Romeinse villa. De vloer is gemaakt in mozaïeken. Zo'n Romeinse villa doen de mensen niet met boormachines. Ze doen het met kleine borsteltjes zodat er geen schade is aan de villa. De villa is waarschijnlijk uit de tweede tot derde eeuw na Christus, het is ontdekt in 1957.

Lot
klas 6

Zomervakantie

Het was weer zomervakantie. We gingen weer als elk jaar op vakantie.nu gingen we naar de Ardennen voor een week. Het is heel dicht bij Dinant. Dat in Wallonië is. Het huisje was heel dicht aan de bergen. We hebben heel veel geshopt, ik niet maar mama wel en vooral mijn zus. We zijn ook een stuk in Dinant geweest, ik ben daar op dat kasteel de citadel geweest. Het was erg cool. Ik ben wel met de trap geweest. Ik denk dat het 408 trappen was. Ik ben ook weer naar beneden gegaan dus 808 trappen in totaal. We zijn daar ook nog iets gaan drinken. We zijn dan weer naar het huisje geweest en dan heb ik nog een beetje getafeltennist met mijn broer. Dan zijn we uit eten gegaan. En toen zijn we weer naar het huisje geweest en gaan slapen. Voor de eerste dag vond ik het superleuk. 

Jayden
klas 6

Ivita

 Ivita is het grootste paard van de manege. Bijna niemand wil op haar rijden. Omdat er niemand op rijdt, moet ik het doen. Want ik ben niet vaak bang van paarden alleen soms van paarden die ik niet ken. Ik reed dus een keer met Ivita en ze heeft echt een rare galop. De volgende les toen ik op haar reed sprongen we al. Ik had een beetje stress maar het viel wel mee. Ik sprong eerst gewoon 70 want da was niet zo hoog voor haar, ze kon er met gemak over. Voor haar was het een sprong van 50 ongeveer. Nu zijn we ongeveer 7 weken verder. We zijn echt verbeterd. Nu springen we al 90 WOW ik had nog nooit zo hoog op Ivita gesprongen. Ze ging er nogmaals met gemak over. Vroeger dachten we om haar binnen een paar jaar te verkopen maar dat gaan we nu niet meer doen als het zo goed gaat. De volgende les met haar deden we voor de eerste keer een oxer. De eerste keer lieten we haar kijken. Toen in draf, gewoon chille draf en toen ging ze er half over. Ze had een balk mee. De derde keer ging ze er nogmaals met gemak over toen deden we het hoger en hoger en hoger en ze ging er NOGMAALS met gemak over. Morgen heb ik weer les met haar en ga ik weer springen. Jammer dat ze al wat ouder is want ze mag niet meer op wedstrijd en heeft nu een soort ziekte dat ze niet meer zo hoog mag springen. Maar ja 90 is helemaal niet hoog voor haar, gelukkig. Vroeger deed ze jumping van 1m10. Jammer dat ze het nu niet meer kan, maar 90 is wel al hoog voor mij :) 

Zoë
klas 6

Vakantie in Frankrijk

 Mijn broer, mama, papa en ik zijn naar Lac d’Annecy gegaan . Wij waren daar 7 dagen. Bij de camping was er een zwembad en een restaurant. Er waren ook 2 restaurants in de buurt. We deden 2 bergwandelingen. De eerste zijn we begonnen op 1400 m en na 1 uur  wandelen stonden we op 1600m hoogte. De tweede bergwandeling zijn we op 460 m gestart. Het hoogste punt was na 1.u30 wandelen en dat was op 710 m.  Het was een zeer leuke reis. De rit terug naar huis heeft 10 uur geduurd. 

Jonas
klas 6

Titisee

 We zijn in de vakantie naar Titisee in het Zwarte Woud geweest. Het was daar heel leuk we zijn gaan suppen, dat was een leuke nieuwe ervaring voor mij.  We zijn ook naar een pretpark geweest. Dit pretpark heette  Steinwassen Park. In dat park zaten veel wilde dieren zoals forel, lynx, witte damherten met een groot gewei, hele grote steenbokken, varkens en nog veel meer dieren. We zijn een berg gaan beklimmen en de top heet Hogfist. We hebben ook een stadje bezocht dat heette Freiburg.  Daar lopen allemaal kleine kanaaltjes in de stad, dat vond ik zeer speciaal. Het was de leukste vakantie tot nu toe! 

Marcel
klas 6