zaterdag 22 januari 2022

Hartsvriendinnen (boek)

Fleur krijgt een brief van mats, een jongen van haar klas, want Mats is verliefd op Fleur. Fleur durft dit niet te zeggen aan Hanne, want Hanne is ook verliefd op Mats en Fleur willen geen ruzie met Hanne.
Hanne mag meedoen aan een auditie voor de hoofdrol van een film. Snoesje, het katje van Fleur blijft, een van de eerste keren dat ze buiten mag, super lang weg. De vriendinnen besluiten Snoesje te gaan zoeken en tijdens het zoeken vinden ze een konijntje dat zijn pootje gebroken heeft, die ze dan naar het dierenopvangcentrum brengen.
In het opvangcentrum zien ze Mats, die daar helpt om de gewonde diertjes te verzorgen. Fleur en Mats krijgen zo de kans om meer bij elkaar te zijn.
Hanne krijgt uiteindelijk de hoofdrol van de film en wordt verliefd op haar tegenspeler, dus ze vindt het helemaal oké dat Mats en Fleur samen zijn.
Amélie, die geadopteerd is als ze baby was uit Zuid – Afrika wil heel graag haar buikmama gaan zoeken en bedenkt daarom een plan om haar ouders te overtuigen om heel vlug met haar naar Afrika op reis te gaan. En het konijntje? Die heet nu Snow en mag bij Hanne gaan wonen.

Elena D.
klas 6