maandag 22 oktober 2012

Open bedrijvendag

Open bedrijvendag is een dag waarop de bedrijven hun deuren open zetten. Je kan in bedrijven kijken waar je anders niet binnen kan.
Die bedrijven zijn elk jaar open op de eerste zondag van oktober. Je kan ze in heel Vlaanderen bezoeken. De bedrijven zetten hun deuren open zodat de bezoekers meer te weten komen. Daarmee maken ze ook reclame. Op de website kan je de bedrijven zoeken per provincie, stad of postcode.
Ik ben in twee bedrijven geweest. In het sorteercentrum bpost en een oldtimer garage in Antwerpen. In bpost kon je zien hoe ze pakken en brieven met machines of met de hand gesorteerd hebben. Er komen brieven en pakken van de provincies Antwerpen en Limburg binnen. Als de brieven met de machine gesorteerd worden, moet het adres goed leesbaar zijn. Als ze de brieven met een machine afstempelen moeten de postzegels naast elkaar geplakt worden. Alle andere brieven stempelen ze met de hand af.
In de toonzaal van de oldtimer garage stonden oude oldtimers. Ze waren helemaal hersteld. Je kon de oldtimers ook kopen maar dat was een beetje duurder dan een gewone auto. Daarna zag je de werkplaats. Daar werden oude onderdelen van de auto’s uit elkaar genomen en vernieuwd.
Ik ga graag naar open bedrijvendag omdat je er veel kan zien en leren. Misschien ontdek ik wat ik later wil doen of juist niet!

Dennis
klas 5